Jonge hennen in uw kippenhok

Jonge hennen, ook voor uw kippenhok:

Er komt heel wat bij kijken om van een geel pluizig eendagskuiken een gezonde robuuste jonge hen te maken die – wanneer hij verhuist naar uw kippenhok- klaar is om een hele berg eieren te gaan produceren. Kuikens worden op de dag van uitkomst in de broederij gesorteerd en krijgen daar hun eerste vaccinatie mee. Dan verhuizen ze naar één van onze opfokbedrijven.

In deze gespecialiseerde bedrijven worden ze in een heel warme stal opgevangen en krijgen het eerste voer en water aangeboden. Het kuiken krijgt op zo’n 10 dagen leeftijd een welzijnsbehandeling van de snavel en

gedurende de opfok worden volgens een tevoren bepaald schema entingen en vaccinaties [aanbevolen door de Gezondheidsdienst voor Dieren] uitgevoerd om de weerstand te laten toenemen. Zo zijn onze hennen ingeënt tegen salmonella en vogelpest, maar nog veel meer.

Kuikens groeien zo uit tot hennen van 17 weken die klaar zijn voor de productie van gezonde eieren. Dan verhuizen ze naar u!

Onze kippen zijn van rassen uit Nederland en Duitsland. Deze zogenaamde commerciële rassen zijn kippen die tegen een stootje kunnen, ze zijn getraind in het vinden van water en voer en krijgen bij ons de ruimte om te groeien. Normaal gesproken leveren we bruine hennen. Slechts bij uitzondering zijn er witte en heel soms witte kippen die bruine eieren leggen.

Tip: Wanneer u naar ons komt om hennen te kopen, neem dan een doosje mee. In een verhuisdoos kunnen gemakkelijk 5 kippen vervoerd worden.

Voor de openingstijden klikt u hier

Veel plezier met uw jonge hennen!

  • Kip als huisdier

Het houden van kippen als huisdier en als leverancier van het dagelijkse verse eitje is al een eeuwenlang gebruik. De kip komt oorspronkelijk uit Azië maar ook in onze omgeving is het geen onbekende. Het houden van kippen is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat komt omdat de kip een huisdier is dat gemakkelijk te houden is en weinig eisen stelt. Als tegenprestatie levert ze bovendien heerlijke eieren.

Om kippen te kunnen houden is het zinvol om de informatie te lezen over de volgende onderwerpen. De onderwerpen vindt u terug in het keuzemenu hierboven!