Bruine kip

Bijna 100% van onze klanten kopen bruine kippen; die kippen die we aan u leveren zijn in onze opfokstallen opgevoed tot een hen van 17 tot 20 weken en worden voor u in onze traditionele stal opgevangen tot u ze komt afhalen.

Maatman fokt op vele locaties in het gehele land hennen op voor professionele hennenhouders en vaak zijn dat bruine kippen die in uitloopstallen of 1 ster BLK stallen komen.

De bruine hen die we opfokken kan op deze bedrijven tot zo’n 80 weken leeftijd een aantal van 360 eieren leggen, ofwel zo’n 23 kilo eieren. Sinds 2017 zijn al onze hennen onbehandeld hetgeen wil zeggen dat ze een natuurlijke snavel hebben en in opfok training hebben gehad om water en voer te vinden en gemakkelijk toegang zoekt tot een legnest.

Soms vraagt een klant ons ook om een haan. Die hebben we incidenteel, maar we vragen u altijd goed na te denken voordat u een haan koopt; als u in een woonwijk woont zijn uw buren er waarschijnlijk niet blij mee. Woont u buitenaf dan zal het minder een probleem zijn.