Bruine kip

Bijna 100% van onze klanten kopen bruine kippen; die kippen die we aan u leveren zijn in onze opfokstallen opgevoed tot een hen van 17 tot 20 weken en worden voor u in onze traditionele stal opgevangen tot u ze komt afhalen.

Maatman fokt op vele locaties in het gehele land hennen op voor professionele hennenhouders en vaak zijn dat bruine kippen die in uitloopstallen of 1 ster BLK stallen komen.

De bruine hen die we opfokken kan op deze bedrijven tot zo’n 80 weken leeftijd een aantal van 360 eieren leggen, ofwel zo’n 23 kilo eieren. Sinds 2017 zijn al onze hennen onbehandeld hetgeen wil zeggen dat ze een natuurlijke snavel hebben en in opfok training hebben gehad om water en voer te vinden en gemakkelijk toegang zoekt tot een legnest.

Soms vraagt een klant ons ook om een haan. Die hebben we incidenteel, maar we vragen u altijd goed na te denken voordat u een haan koopt; als u in een woonwijk woont zijn uw buren er waarschijnlijk niet blij mee. Woont u buitenaf dan zal het minder een probleem zijn.

Eigen doos meenemen!

U gaat ons bezoeken om een paar hobby-kippen te kopen? Neem dan een krat of doos mee waarin u uw hennen kunt vervoeren; een standaard verhuisdoos bijvoorbeeld kan voor het transport van 5 hennen dienen. Anderen soortgelijke dozen natuurlijk ook; zorg dat er wat luchtgaten in zitten die weer niet te groot zijn.

Hobby kippen bijna altijd op voorraad

Een mooi gezegde, heeft u kippen aan en of tegen de leg?

Maar hoe dan ook, we hebben ze bijna altijd beschikbaar. Het beroemde oude hokje dient als tijdelijke opvang voor onze huisverkoop. De hennen komen van onze professionele opfokbedrijven en hebben een perfecte opfok gehad. Ze zijn bovendien volledig geënt -waaronder driemaal met salmonella-entstof- om maximaal te garanderen dat ze voor u veel lekkere eieren leggen. Komt u van ver? Waag er even een telefoontje aan. Je zou net die dag treffen dat we zijn uitverkocht……